Értékelés: 0/0

Göngyölt karaj

Feltöltve: 2010.12.03.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: töltött

Hozzávalók

1 kg karaj, 6-8 db kelkáposztalevél, 1 csomag bacon szalonna, 15 dkg füstölt sajt, reszelve, 20 dkg anikó vagy lágy sajt, izlés szerint kb 1 csomag sült fűszerkeverék

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Elkészítés:
A karajt csigabiga módon 3 szeletre vágom (azért így mert így 3 db 20 cm széles szeletet kapok) a sajtokat nagylyukú reszelőn lereszelem a husit befűszerezem a fűszerkeverékkel ráteszek 1 szeletre a 2 kellevelet 3 szelet szalonnát egy kis füstölt sajtot és sima sajtot, felgöngyölítem és beletekerem még bacon szalonnába, ezt mind a 3 szelet husival megcsinálom és egy lapos üveg jénaiba teszem befedem, alufóliába és másfél órára sütőbe helyezem zsír víz olaj nélkül. A saját levébe megpárolódik. a maradék reszelt sajtokat ami nem ment a husiba azt egy hőálló műanyag edénybe összekeverem. A másfél óra eltelte után kiveszem a husika ami nagyon sok levet engedett, a forró levet ráöntöm a reszelt sajtra a husit magas fokozatra fólia nélkül visszateszem a sütőbe hogy a szalonna ropogósra piruljon. Miután megpirult kiveszem és a „sajtmártást” ráöntöm és még egy rottyanásig visszateszem. (A forró lé amit ráöntöttem a sajtokra az szépen megolvassza és egy sajtmassza lesz belőle, ha megkevergetem.)
Krumplipürével és/vagy salátával tálalom.
JÓ ÉTVÁGYAT!!!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!