Értékelés: 0/0

Gombás csirkevadas

Feltöltve: 2013.10.24.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: tészta, csirkemell, vadas, gomba

Hozzávalók

2 evőkanál olívaolaj, 50 dkg csiperke, citrom, 1 evőkanál mustár, 3 dl tejföl, 2 csontos csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 80 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kis fej zellergumó, 1 kis fej karalábé, 1 negyed kelkáposzta, 1 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, , frissen őrölt bors, 3 babérlevél

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A csirkemelleket annyi vízbe tesszük fel főni, amennyi bőven ellepi. Hozzáadjuk a megpucolt zöldségeket, a sót, borsot, babérlevelet. Takaréklángon 1 órán át főzzük a levest, majd kivesszük belőle a megfőtt leveszöldséget, és simára turmixoljuk a húslével. Annyi levet adjunk csak hozzá, hogy ne kelljen lisztezni! Elkeverünk benne egy nagy pohár tejfölt, sóval, borssal, mustárral, citromlével ízesítjük. A megpucolt, feldarabolt gombát tapadásmentes serpenyőben kevés olajon, nagy lángon körbepirítjuk, majd a szafthoz keverjük, és 10 percig összefőzzük. A csirkehúst kivesszük a levesből, szeleteljük, majd a szafttal és kifőtt tésztával tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!