Értékelés: 0/0

Gesztenyés-meggyes rácsos torta

Feltöltve: 2015.03.11.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: pite, torta, gesztenye, meggy, rácsos

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és folpackba csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Közben a gesztenyepürét villával áttörjük, eldolgozzuk a lágy Rama-val és a habnak felvert tejszínnel. A meggyet szűrőben lecsepegtetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Lisztezett felületen 5-6 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és 24 cm-es piteformába helyezzük. (A felesleges tésztát félretesszük.) Villával megszurkáljuk a tészta alját, egyenletesen szétkenjük rajta a gesztenyemasszát, és rászórjuk a meggyet. A maradék tésztát lisztezett felületen 2 mm vékonyra kinyújtjuk, fél cm vastag csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a pite tetejét. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!