Értékelés: 0/0

Gesztenyés-csokoládés fatörzs

Feltöltve: 2014.12.19.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: gesztenye, csokoládé, fatörzs, rumaroma

Hozzávalók

10 dkg Rama, 10 dkg étcsokoládé, a tésztához 4 egész tojás, 13 dkg porcukor, 13 dkg finomliszt, a töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza, 3 evőkanál porcukor, 4 dl tejszín, 1 evőkanál rumaroma

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Elektromos habverővel 4-5 perc alatt fehéredésig, nagyon habosra keverjük az egész tojásokat a porcukorral. Hozzászitáljuk a lisztet, majd a tésztát, sütőlappal bélelt sütőlemezre szedjük, és kb. 1 cm vastagon szétterítjük. Kb. 12 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A még meleg piskótalapot a sütőpapírral együtt feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. A gesztenyemasszát villával áttörjük, elkeverjük a porcukorral, rumaromával. 2 dl tejszínt kemény habnak felverünk, összeforgatjuk a gesztenyemasszával. A kihűlt piskótát óvatosan kitekerjük, leszedjük róla a sütőpapírt, megtöltjük a gesztenyemasszával, és feltekerjük. Vízgőz felett a Rama-val együtt megolvasztjuk a csokoládét. A maradék 2 dl tejszínt kemény habnak felverjük, és összeforgatjuk a kihűlt csokoládékrémmel. A piskótát bevonjuk a csokoládékrémmel, majd ferdén levágunk egy 7-8 cm-es darabot, a fatörzs oldalához nyomjuk, és ehető vagy természetes díszekkel díszítjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!