Értékelés: 0/0

Furminttal és káposztával párolt császárhús

Feltöltve: 2012.10.31.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: olcsó, egyszerű, Finom, fehérbor, furmint, savanyúkáposzta, császárhús

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Igazi egytálétel, és még elkészíteni is nagyon könnyű!

A húst egyenletesen vastagra, kb egy cm-es szeletekre vágom fel. Bedobom egy vaslábosba, elkezdem csak úgy, magában sütni az edényben. Ha megfordítom, akkor rászórom a szeletekre vágott hagymát, majd jöhet rá a fokhagyma is, majd pedig beterítem a savanyúkáposztával. Ezt én nem szoktam kimosni, szeretem, ha jó savanyú a végeredmény. Ráteszem a borsot és a babérlevelet és felöntöm a fehérborral, majd néhány perc párolódás után a hús-, vagy zöldséglével. Annyi kell rá, hogy épp ellepje, de ne ússzon benne. Ha felforrt, lefedem és előmelegített 160 fokos sütőbe teszem kb. 2 órára.

Közben megpucolom a burgonyát és a 2 óra után ezt is beleadom a vaslábosba. Megkóstolom a levét, kell-e sózni, lehet, hogy nem. Visszatolom még fél órára, és ott hagyom a sütőben addig, amíg fel nem adom az asztalra.

A hús omlós lesz és testes, de mégsem lesz nagyon zsíros, hiszen malacból választottuk. Ilyen hirtelen jött télben isteni a lobogó kandalló mellett. Nem egy fogyókúrás étel, tudom, de nem bánom! Oly jó néha vétkezni!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!