Értékelés: 0/0

Francia ekler fánk

Feltöltve: 2014.02.20.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: édesség, túró, csokoládé, tejszínhab

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A vizet a Rama-val együtt lábosba tesszük, és addig melegítjük, amíg a Rama teljesen el nem olvad. Ekkor a tűzről levéve belekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, majd nagy lángon 1-2 percig keverjük. Akkor jó, ha labdává áll össze. Újra levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni. Mikor már csak langyos, a tojásokat egyenként belekeverjük. Habzsákba töltve hosszú rudakat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 195 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A tejszínt a vaníliával és a porcukorral kemény habbá verjük, majd csillagcsöves habzsákból a kettévágott fánk alsó felébe töltjük. Gyümölcsöket is tehetünk még bele. A csokoládét az olajjal megolvasztjuk, majd belemártjuk a fánkok tetejét. A habos alsó részre helyezzük, majd dekorcukorral megszórva tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!