Értékelés: 0/0

Forró csoki érlelt borpárlattal

Feltöltve: 2011.01.20.

0 hozzászólás

Kategória: Ital

Cimkék: csokoládé

Csak 20 perc

Hozzávalók

75 g 80 %-os kakaótartalmú csokoládé, 1 dl habtejszín, 4 cl érlelt borpárlat, 1 db vanília rúd, 20 g cukor, 1 db presso kávé, 3 dl tej

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Forró csoki. Alapból is isteni. Hát még ha felturbózzuk. Főleg ha valami alkohollal. Az egyik legnemesebb édességről van szó, tehát hozzá az egyik legnemesebb alkoholos italt választom, ez pedig a brandy. A franciák eredet védett borpárlata a Cognac messze földön ismert, de gyönyörű érlelt italokkal találkozhatunk Olaszországban is, sőt idehaza is van már rá példa, hogy valaki borpárlatot készít. A brandy-k esetében a legfontosabb értékteremtő dolog az idő. Azaz a hordós érlelés, merthogy ez adja meg igazán ezen italok jellegét. Füstös, fás, vaníliás, diós, gesztenyés és még sorolhatnám milyen gazdag illatok és ízek kavaroghatnak egy pompás borpárlatban. Számomra ez a párlatok csúcsa.
A mostani forró csokimat is a kedvenc etyeki brandymmel készítettem:
Melegítsd fel a tejet, tedd bele a középen kettévágott vaníliarudat és olvaszd fel benne a csokoládét. Amikor ezzel megvagy, add hozzá a brandyt, majd az előre lefőzött presso kávét. Barista barátom szerint pont 8 másodperc kell egy jó pressonak, úgyhogy ezt most is betartottam. Keverd hozzá a kávét is, majd a legvégén a habtejszínt, és egy botturmixszal habosítsd fel. Kész is, ilyen egyszerű. A hatás nem marad majd el. Gondolj csak bele, a brandy ellazít, a kávé felpörget, a csoki pedig megnyit egy új dimenziót! Csak módjával vele, és a párodnak is adjál belőle, egyébként nem fogja tudni mire vélni a huncut vigyort az arcodon!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!