Értékelés: 0/0

Forralt boros almás kuglóf

Feltöltve: 2014.01.29.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: alma, kuglóf, bor

Hozzávalók

7 g sütőpor, a díszítéshez 15 dkg fehér csokoládé, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 2 evőkanál fűszeres fehérbor, 2 nagy alma, 25 dkg rama

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A cukrot a vaníliás cukorral és a Rama-val kihabosítjuk, majd a szétválasztott tojások sárgáját egyenként belekeverjük. Ezután hozzáadjuk a fehérbort, a lereszelt és kinyomkodott almát, majd a sütőporral elkevert lisztet is. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a masszához forgatjuk. Rama-val kikent, kilisztezett kuglófformába simítva 175 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk, és olvasztott fehér csokoládéval megcsorgatva tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!