Értékelés: 0/0

Fordított almatorta

Feltöltve: 2015.11.19.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: édesség, sütemény, alma, gyümölcs, torta

Hozzávalók

tengeri só, 1 teáskanál őrölt fahéj, 25 dkg liszt, 5 dkg Rama, 1 nagy tojás, 1 evőkanál porcukor, csipetnyi , 50 dkg alma, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg Rama

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a porcukorral, a sóval. Hozzámorzsoljuk a Rama-t, hozzáadjuk a tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A kristálycukorhoz 1 teáskanál vizet adunk, közepesen sötét karamellt készítünk belőle, majd fokozatosan belekeverjük a Rama-t, melegítjük, amíg újra fel nem olvad a karamell. Adunk hozzá egy csipet tengeri sót.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A karamellt egy 22 cm-s kerámiatál aljára öntjük. Az almákat negyedeljük, kivágjuk a magházukat, 3 mm vékonyra felszeleteljük (hámozni nem kell). Az almaszeleteket a karamellre rétegezzük, majd rányújtjuk a tésztát. Kb. 7-8 mm vastag lesz. Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük, amíg a tészta enyhén megpirul, és látjuk, hogy a karamell a tészta oldalán bugyog. Ekkor kivesszük a sütőből, 5-10 percig pihentetjük, majd óvatosan kiborítjuk, úgy, hogy ráteszünk egy peremes tálat, majd gyors mozdulattal megfordítjuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!