Értékelés: 0/0

Fokhagymás csípős olivás spaghetti

Feltöltve: 2011.09.22.

0 hozzászólás

Kategória: Olasz

Cimkék: olcsó

Csak 20 perc

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma, spagetti tészta, 3-4 kanál olívaolaj, fél csokor petrezselyem (apróra vágva), ízlés szerint chili apróra vágva, citromlé

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Ez az olasz konyha egyik legegyszerűbb pastája. Olasz barátomtól tanultam. Elmondása szerint ezt az ételt a "szegények eledelének" hívták régen annyira olcsó és egyszerű alapanyagokból készül. Nagyszerűsége épp egyszerűségében rejlik.
Odatesszük a spagettit főzni. Amíg fő - vigyázzunk ne főzzük túl csak épp, hogy al dente legyen - felhevítjük az olívaolajat. Az olajra rátesszük a csilit, a fokhagymát és a sót, kicsit pirítjuk - vigyázzuk meg ne égjen a fokhagyma! Rákerül a petrezselyem, picit hagyjuk, hogy összeessen majd a leszűrt spagettit összekeverjük a fokhagymás, olívaolajos szósszal valamint egy picit a tészta főzővizéből. Összemelegítjük és a tetejére ízlés szerint pici citromlevet csöpögtethetünk. Buon appetito! Isteni!!!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!