Értékelés: 0/0

Fokhagymakrémleves

Feltöltve: 2014.01.31.

0 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: fokhagyma, tejszín, kifli

Hozzávalók

1-1 teáskanál szárított oregano, 2 fej fokhagyma, 3 dkg rama, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás sárgája, 1 liter zöldség vagy húslé, 1 dl tejszín, , bors, 2 szárazabb kifli, 2 evőkanál olívaolaj, bazsalikom, kakukkfű, tengeri só

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A fokhagymákat meg pucoljuk, egészben hagyjuk, és Rama-n, takaréklángon 10 percig fonnyasztjuk a felaprított hagymával együtt. Felöntjük a zöldséglével, és lefedve 30 percig főzzük. A levest levesszük a tűzről és összeturmixoljuk. A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel, majd 2-3 evőkanál levest adunk hozzá, fokozatosan a meleg leveshez keverjük a tojást (ne legyen nagyon forró, mert akkor összekapja). A levesbetéthez egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, beleszórjuk a szárított zöldfűszereket, megsózzuk, és a fűszeres olajban ropogósra sütjük a vékonyra szelt kiflikarikákat.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!