Értékelés: 4/2

Feketeszedres pite

Feltöltve: 2011.07.25.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: egyszerű, gyümölcs, feketeszeder

Hozzávalók

Tésztához:, 30 dkg. liszt, 20 dkg. Rama, 10 dkg. porcukor, 2 tojás sárgája, csipetnyi só, Töltelékhez:, 50 dkg. feketeszeder+diszitéshez, 1 db. alma, 1 ek. cukor, 1 ek. liszt, 1/2 ek. őrölt fahéj, 1/2 citrom leve

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lisztet, Rama-t, porcukrot, tojássárgáját, sót gyors mozdulatokkal jól összegyúrtam, fóliába csomagoltam, 2 órára hűtőszekrénybe tettem.
A reszelt almát, cukrot, lisztet, citrom levét, fahéjat, szedret összekevertem fél órára hűtőbe tettem.
A tésztának kicsit több mint a felét kinyújtottam, sütőpapírral bélelt, formába fektettem.
A gyümölcsös keveréket ráöntöttem, egyenletesen elkentem, majd a tészta másik kinyújtott felével betakartam, széleit összetapasztottam, majd ½ órára hűtőbe tettem.
A hűtőből kivéve tetejét több helyen megszurkáltam, tetszés szerint nyomtam néhány szem szedret a tetejére.180 fokon készre sütöttem, tűpróba szükséges.

Csoki fagyi gombócokkal kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!