Értékelés: 0/0

Fehér csokoládés, narancskrémes piskótatekercs

Feltöltve: 2016.01.14.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: sütemény, karácsony, gyümölcs, piskóta, narancs, mascarpone

Hozzávalók

4 egész tojás, 13 dkg liszt, 1 teáskanál gyömbér, a krémhez 1 tasak vaníliapuding, 5 dkg cukor, 3 dl frissen facsart narancslé, 25 dkg mascarpone, 10 dkg kandírozott narancs, 10 dkg fehér csokoládé, 13 dkg porcukor, 5 dkg Rama, dekorcukor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a porcukrot a tojásokkal együtt elektromos habverővel kb. 5 perc alatt habosra, krémesre verjük, amíg kifehéredik és habos nem lesz. Hozzászitáljuk a lisztet, az őrölt gyömbért, és fakanállal óvatosan elkeverjük benne. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 1,5 cm magas téglalapnak szétterítjük, 12 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, 5 percig hagyjuk hűlni, majd óvatosan leválasztjuk róla a sütőpapírt, feltekerjük, hogy így hűljön ki teljesen. A pudingport elkeverjük 5 dkg cukorral, felöntjük a narancslével, és melegítve, kevergetve sűrűre főzzük. Belekeverjük a kandírozott narancsot. A mascarpone krémet akkor adjuk hozzá, ha enyhén kihűlt a puding. Óvatosan kitekerjük a kihűlt piskótát, megtöltjük a krémmel, újra feltekerjük, és 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A fehércsokoládét a Rama-val megolvasztjuk, megkenjük vele a piskótatekercset, és dekorcukorral díszítjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!