Értékelés: 0/0

Étcsokoládés-karamelles pite

Feltöltve: 2014.11.25.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: sütemény, csokoládé, karamell

Hozzávalók

a csokoládémázhoz 10 dkg étcsokoládé, 15 dkg liszt, sűrített tej, 10 dkg hideg, felkockázott Rama, 1 tojás, csipetnyi , 1 evőkanál porcukor, a karamellkrémhez 12, 5 dkg cukor, 10 dkg Rama, 170 g cukrozott, 5 dkg Rama, 1 evőkanál víz

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Kézi mixerrel összekeverjük a tészta hozzávalóit. Ettől még nem áll össze, morzsás lesz. Ezért kézzel, két-három mozdulattal egybegyúrjuk. (Ne gyúrjuk sokáig, mert nem lesz omlós a tészta!) 2 órára hűtőbe tesszük. A tésztát egy 20 cm-s vagy több kisebb piteformába kinyújtjuk. Villával alaposan megszurkáljuk az alját, és 30 percre visszatesszük a hűtőbe. Sütőpapírt teszünk rá, nehezéknek szárazbabot, és 30 percen keresztül 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a Rama-t, melegítjük, amíg a karamell újra felolvad, és beletesszük a sűrített tejet. A krémet hűtjük, a tortára szedjük, és hűtőbe tesszük szilárdulni. A csokoládét a Rama-val és a kanál vízzel együtt vízgőz felett felolvasztjuk. Bevonjuk a torta tetejét a csokoládékrémmel, és szilárdulásig hűtőszekrénybe tesszük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!