Értékelés: 0/0

Epres-vaníliás krémes

Feltöltve: 2015.04.02.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: eperpuding, eper, étcsokoládé

Hozzávalók

40 dkg eper, 1 citrom reszelt héja, 60 dkg liszt + a tepsi kikenéséhez, 2tojás, 10 dkg Rama, 10 dkg porcukor, 1 dl tej, 2 tasak vaníliás cukor, a töltelékhez 8 dl tej, 1 teráskanál szódabikarbóna, 2 zacskó eperpuding, 15 dkg cukor, 20 dkg Rama, 5 dkg étcsokoládé, 2.5 dkg Rama

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és öt részre osztjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egyesével 3 mm vékonyra nyújtjuk ki a tésztákat, és kikent, liszttel szórt sütőlemezen 5 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk. A krémhez a pudingport fokozatosan csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral, és sűrűre főzzük a krémet. Az enyhén meghűlt krémben elkeverjük a Rama-t, 1 lapot megkenünk az eperpudinggal, majd a többi krémhez keverjük az apróra kockázott epret. A tetejére 5-6 nagyobb szemet hagyunk. A lapokat megtöltjük a krémmel, egymásra illesztjük az 5 réteget, a tetejére vékonyra szelt epret helyezünk. A csokoládét a Rama-val együtt megolvasztjuk, és nyomózsákból megcsorgatjuk vele a süteményt. Mielőtt felszeletelnénk, egy napig hagyjuk állni a süteményt hűtőszekrényben.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!