Értékelés: 5/1

Epres túrótorta sütés nélkül

Feltöltve: 2010.11.22.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: eper, sütés nélkül, torta, túró

Hozzávalók

22 dkg darált háztartási keksz, 8 dkg puha Rama, 3 dkg porcukor, 1-2 evőkanál víz, 40 dkg félzsíros túró , 25 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 18 dkg puha Rama, 25-30 dkg eper a díszítéshez

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A darált kekszet a Rama-val és a porcukorral egy tálban elmorzsoljuk, és hozzáadjuk a vizet, így olyan állagot kapunk, hogy bele tudjuk morzsolni a masszát egy pite- vagy tortaformába. Egy kanál feje segítségével belesimítjuk a forma aljába és az oldalára is. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük dermedni, míg elkészítjük a tölteléket. A túrót a porcukorral simára keverjük, ha szükséges, előtte áttörjük szitán vagy krumplinyomón, majd a puha Rama-val és a citromhéjjal (gépi habverővel) kihabosítjuk. Ízlés szerint a citrom levével pikánsabbá tehetjük. A hűtőből kivett formába beletöltjük a tölteléket, majd a megtisztított, feldarabolt eprekkel kidíszítjük, és tálalásig hűtőben dermesztjük. Kb. 1-1,5 óra után szeletelhető.
(Forrás: Nők Lapja Konyha)

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!