Értékelés: 0/0

Epres madártej sült habcsókkal

Feltöltve: 2015.05.26.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: habcsók, madártej, eper

Hozzávalók

1 liter tej, 6 nagy tojás, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 rúd vanília vagy 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom héja, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg porcukor, 30 dkg eper

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tojások sárgáját robotgéppel fehéredésig habosra verjük a kristálycukorral. Hozzákaparjuk a kettévágott vaníliarúd magjait. Csomómentesre keverjük a liszttel, majd fokozatosan hozzáöntjük a tojássárgájával kikevert tejet, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, lassan sűrűre főzzük, de ne forraljuk! Tálba töltjük, hűtőszekrénybe tesszük. Két szobahőmérsékletű tojásfehérjét közepesen kemény habnak felverünk, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Minden kanál cukor között elektromos mixerrel verjük a habot 1-1 percig. A végén fényes, vágható masszát kapunk. Sima csöves nyomózsákból korongokat nyomunk a fehérjéből a sütőpapírral bélelt tepsire, és 160 fokos sütőben10 percig, majd 110 fokon 15 percig sütjük. Kihűlés után levesszük a habcsókokat a tepsiről. Tálaláskor poharakba öntjük a madártejet, felvágott epret kanalazunk bele, a tetejére habcsókot teszünk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!