Értékelés: 0/0

Epres-csokoládés jégkrém

Feltöltve: 2015.06.17.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: jégkrém, csokoládé, eper, mascarpone

Hozzávalók

5 dkg étcsokoládé, 25 dkg eper, 10 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, cukor ízlés szerint

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az epret összeturmixoljuk a mascarponével, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A tejszínt kemény habnak felverjük, a leturmixolt mascarponés eperhez keverjük. 6 darab jégkrémformába öntjük, a maradékot fém őzgerincbe vagy műanyag tálba öntjük, és gombócoláshoz a mélyhűtőbe tesszük. A megfagyott jégkrémeket a vízgőz fölött vagy a mikró kiolvasztó fokozatán 20-30 másodpercig olvasztott csokoládéba mártjuk. Már 1 perc múlva lehet is enni, a csokoládé roppanósra fagy a jéghideg formán.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!