Értékelés: 0/0

Eperpálinkás vinaigrette mártás ropogósra sült spárgával

Feltöltve: 2011.05.02.

1 hozzászólás

Kategória: Előétel

Cimkék: pálinkás, különleges, egyszerű, Egyedi, Finom, gyors

Hozzávalók

fél kiló spárga (zöld vagy fehér), 4 cl szamóca vagy eper pálinka, 1 ek enyhe mustár, citromlé, 1 ek extra szűz olívaolaj, 2 ek fehér balzsamecet, 10 ek finom étolaj, 1 kávéskanál cukor, ízlés szerint só, bors

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A spárgákat eltöröm, a fej felé eső részét használom csak, a többit kidobom. Sós vízben pár csepp citromlével 2-3 percig forrázom, leszűröm, majd jeges vízbe merítem azonnal, hogy a színük szépen megmaradjon. Mielőtt tálra rendezem, áthúzom egy kevés olívaolajjal.

A pálinkát egy lábosban a tűzre teszem és meggyújtom. Alatta le is kapcsolom, csak addig égjen, míg az alkohol elpárolog belőle. A maradék nem lesz, csak egy evőkanálnyi, de az éppen elég.

A mustárt elkeverem az ecettel, a sóval és a borssal, beleteszem a kiégetett eperpálinkát is. Szépen lassan, mint a majonéznél, adagolom bele az étolajat, s ha marad, az olívaolajat is. Az íz beállításához esetleg tegyünk bele egy kevés cukrot, de nekem nem hiányzott. A kihűlt és tálra rendezett spárga mellé adom. Nem volt a boltban eper, de lehetne turbózni egy kis szeletelt eperrel is. A mártás isteni, a lényeg, hogy az eper íze jöjjön ki belőle igazán!

Megosztom:

Hozzászólások (1) Hozzászólok

#1 | 2011-05-06 17:44 | válaszolok erre

Mi az oka, hogy csak a spárga fej felőli része kerül felhasználásra?

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!