Értékelés: 0/0

Élesztős, ropogós gofri szederlekvárral

Feltöltve: 2010.10.17.

1 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: gofri

Hozzávalók

35 dkg liszt, 5 dkg cukor, 10 dkg puha Rama (vagy Rama), 3 tojás, 2 dl langyos tej, 2 dkg élesztő, 1 csipet , 3-4 dkg jégcukor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az élesztőt a tejjel csomómentesre keverjük. A cukrot a Rama-val kihabosítjuk, a tojásokat és a sót hozzáadva tovább habosítjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. Kevergetve hozzáadagoljuk az élesztős tejet, majd letakarva langyos helyen 20-25 percig pihentetjük. A sütőt a kelesztés vége felé kapcsoljuk be, hogy legyen elég ideje felforrósodni. A masszát nyúlós állaga miatt olajba mártott kanállal könnyebben lehet adagolni, mert így nem ragad annyira a kanálra. Töltsük meg a formát a tésztával, és mielőtt lezárnánk, szórjuk meg a tetejét a darabos jégcukorral, amely sütés után ropogós marad a tésztában, és kissé karamellizálódik. Végezzünk próbasütést! Mi szederlekvárral kínáltuk, de bármilyen lekvárt vagy édes öntetet adhatunk mellé.
(Forrás: Nők Lapja Konyha - Papp Emese)

Megosztom:

Hozzászólások (1) Hozzászólok

#1 | 2012-12-04 11:53 | válaszolok erre

Jó lenne, ha azért főzés közben nem feledkeznénk meg a magyar helyesírásról sem: a cukrot a tojással felhabosítjuk, nem pedig kihabosítjuk....

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!