Értékelés: 0/0

Egyben sült hot dog

Feltöltve: 2016.03.10.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: hotdog, tojás, joghurt, tészta, virsli

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma, 5 szál virsli, 1 dl natúr joghurt, 5 dkg Rama, 1 kávéskanál , 5 dkg friss élesztő, 2, 2 dl langyos víz, 3 evőkanál olívaolaj, 1 tojás a kenéshez

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A langyos vizet az élesztővel krémesre keverjük. A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztőt, az olvasztott Rama-t és a joghurtot. A szükséges folyadék mennyisége függ a liszt minőségétől, ha túl kemény a tészta, óvatosan adagoljunk hozzá még vizet, mindaddig, amíg gyúrható, lágy nem lesz. A tésztát 8-10 percig dagasztjuk, amíg teljesen homogén nem lesz, és konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten minimum 1,5-2 órán át kelesztjük. A kockázott hagymát olívaolajon ropogósra sütjük, a virsliket megfelezzük. A tésztát 10 részre osztjuk. Gömböket formázunk belőlük, ezeket köröknek kinyújtjuk, mindegyik közepére teszünk egy-egy kanál sült hagymát, és egy virsli darabot. Kifliknek feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és újabb 30-45 percig kelesztjük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kifliket megkenjük a felvert tojással, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!