Értékelés: 0/0

Egészben sült oldalas tört burgonyával

Feltöltve: 2016.01.19.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: oldalas, krumpli, hagyma

Hozzávalók

olaj, , 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 kg krumpli, 1 kg (bőrös) oldalas, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A megmosott, megtisztított oldalast kiolajozott tepsibe tesszük. Sóval, pirospaprikával körben-körben alaposan bekenjük. Köré helyezzük a darabolt fokhagymákat és 1 fej darabolt vöröshagymát. Kevés olajjal meglocsoljuk és 2 dl vizet öntünk alá, és alufóliával lefedjük, 200 fokos sütőben 2-2,5 órán át sütjük.
Levesszük a fóliát, és 230 fokon további 30 percig sütjük. Időnként meglocsoljuk az alatta keletkezett pecsenyelével, és addig sütjük, amíg ropogós nem lesz. Közben a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. A másik fej hagymát vékonyan felszeleteljük, olajon puhára dinszteljük, majd hozzáadjuk a leszűrt krumplit, és villával áttörjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!