Értékelés: 0/0

Édesköményes-zöldborsós lepény

Feltöltve: 2014.01.22.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: édeskömény, zöldborsó, lepény

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Elkészítjük a lepénytésztát: a lisztet elvegyítjük az élesztővel, csipet sóval, hozzáadjuk az olívaolajat és fokozatosan a langyos vizet. Ruganyos tésztát gyúrunk, és szobahőmérsékleten, konyharuhával lefedve 1,5 órán át kelesztjük. Az édesköményt megmossuk (szép, sértetlen külső héjú darabokat válasszunk, akkor nem kell hámozni), a szárát kivágjuk, a kaporszerű levelét félretesszük, a maradék részt vékonyan felszeleteljük. Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a szeletelt édesköményt, a zöldborsóval együtt. Belekeverjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az aprított levélkéket. Ha meghűlt, belekeverjük az egész tojást. A tésztát 2 cm vastagra kinyújtjuk (lehet több darabban is) úgy, hogy hagyunk neki egy 2-3 cm-es peremet. Beleszedjük az édesköményes szószt, majd 250 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!