Értékelés: 0/0

Dióval töltött pulyka

Feltöltve: 2010.10.27.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: pulyka, dió, ünnep

Hozzávalók

4 kg-os fiatal pulyka, 6 db szikkadt zsemle, 25 dkg Rama, 15 dkg angolszalonna, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg csirkemáj, 15 dkg dióbél, 2,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 2 kiskanál kurkuma, 2 kiskanál majoránna, 1 fej fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 tojás, 4 dl bor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A zsemléket vágd félbe, és grillsütőben enyhén pirítsd meg. Ezután vágd fel kisebb kockákra, és forgasd át egy kevés megolvasztott Rama-n.

A tejet és a tejszínt forrald össze, és öntsd a zsemlekockákra.

Aprítsd fel a vöröshagymákat, a májat, a diót törd durvára, és keverd össze az egészet. Öntsd fel a tejes-tejszínes-zsemlés szósszal, ízesítsd petrezselyemzölddel, kurkumával, sóval, borssal, és keverd hozzá a 4 tojást.

A pulyka húsát kívül-belül alaposan dörzsöld be sóval, borssal, majoránnával, majd töltsd a pulyka hasába a diós masszát. Egy nagy tepsibe dobáld bele a Rama-darabkákat, fektesd rá a húst, és a sütőben 10 percig erős lángon pirítsd meg. Majd csökkentsd a hőt, dobáld mellé a fokhagymákat, öntsd alá a bort, és alufóliával letakarva süsd 4-5 órán át, közben gyakran locsolgasd meg a pecsenyelével.

A narancsos kuszkuszhoz:
2 csésze kuszkuszt szórj egy nagy tálba. Forralj össze 3 csésze vizet 2 narancs kifacsart levével, ízesítsd 1-1 kiskanál sóval, borssal, őrölt köménnyel, és öntsd a kuszkuszra. Letakarva pihentesd 25 percig, amíg a lét teljesen magába szívja.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!