Értékelés: 0/0

Diós pite

Feltöltve: 2013.10.04.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: dió, sütemény

Hozzávalók

15 dkg darált dió, 20 dkg cukor, a töltelékhez 8 dkg Rama, 1 tojás sárgája, 1 citrom héja, csipetnyi , 20 dkg Rama, 10 dkg porcukor, 30 dlg liszt, 3 tojás, 2 dl tej, 1 vanília kikapargatott magjai

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Rama-val kikenünk és kilisztezünk egy 28 cm átmérőjű piteformát. A tésztához sima tésztává dolgozzuk a lisztet a cukorral, a felkockázott, hideg Rama-val, sóval, citromhéjjal, tojássárgájával. Ha szükséges, adhatunk még hozzá 1-2 evőkanál vizet. Folpackba csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A töltelékhez a Rama-t megolvasztjuk, majd szépen sorban belekeverjük a cukrot, a tojást, a vaníliát és a darált diót. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen kinyújtjuk, majd a piteformába nyomkodjuk, és tölteléket beletöltve és elsimítva 160 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!