Értékelés: 5/1

Csurgatott csigafánk

Feltöltve: 2010.10.14.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: fánk

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Felforraljuk a tejet 1 dl vízzel, a Rama-val/Rama-val és 1 csipet sóval. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük a masszát, amíg elválik az edény aljától-falától, azaz égetett tésztát készítünk. Kissé hűlni hagyjuk, aztán a robotgép dagasztófejével egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a citrom- és narancshéjat, a fahéjat, végül a rumot.

Miközben a massza hűl, a mártáshoz összeforralunk 1 dl bort a citrom és narancs átszűrt levével, a cukorral és az eperrel. Hozzáöntjük a maradék 1/2 dl borban elkevert étkezési keményítőt, éppen csak besűrítjük (1 perc). Lefedjük, melegen tartjuk.

Nagyobb lábasban felforrósítunk kétujjnyi olajat. Több részletben, 6-8 mm csőrátmérőjű habzsákba vagy tölcsérbe szedjük a krémesen folyós masszát, és egyszerre mindössze 3-5 „kócos”, 12-15 cm átmérőjű csigát csurgatunk az olajba – sülés közben jócskán megnőnek! (Amikor egy tekerést befejeztünk, ujjunkkal befogjuk a csőr végét, hogy a massza ne fusson szét az olajban.) Mindkét oldalukon aranysárgára sütjük a csigákat, papírkendőre terítve felitatjuk róluk az olajat. Tálra csinosítjuk, megszórjuk porcukorral, és az epermártás kíséretében, néhány citromfű-/mentalevélkével vidámítva tálaljuk.
(Forrás: Nők Lapja Konyha - Lajos Mari)

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!