Értékelés: 0/0

Csülök mustáros lencsesalátával

Feltöltve: 2016.01.15.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: csülök, lencse, rukola, sör

Hozzávalók

3 evőkanál fehérborecet , 10 dkg rukkola, 1 evőkanál dijoni mustár, 3 evőkanál olívaolaj, 5 kg körüli csülök (csontos), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál szemes bors, 1 babérlevél, 2 teáskanál , 2 dl barna sör, 25 dkg apró szemű lencse, 1 fej sonkahagyma

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A csülköt megmossuk, a bőrét késsel vagy borotvával simára kapargatjuk. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a szemes borsot és a sót. Kb. 2,5 óra alatt omlósan puhára főzzük. Kivesszük a főzőléből, lecsepegtetjük, tepsibe helyezzük, meglocsoljuk a barna sör felével. és 230 fokos sütőben 1 óra alatt ropogósra sütjük. Közben a maradék sörrel, illetve a szaftjával locsolgatjuk. Az utolsó 10 percben a hőfokot a maximumra növeljük. Közben a lencsét sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, elvegyítjük a finomra szeletelt hagymával. Az olívaolajat összekeverjük a mustárral, fehérborecettel, és a lencsére öntjük. A salátát legalább 1 órán át állni hagyjuk, majd közvetlenül a tálalás előtt hozzákeverjük a rukolát.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!