Értékelés: 0/0

Csokoládés képviselőfánk

Feltöltve: 2013.10.29.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: képviselőfánk, csokoládé

Hozzávalók

2 dl tejszín, 10 dkg Rama, 1 dl víz, 10 dkg liszt, 3 tojás, a csokoládékrémhez és a mázhoz 10 dkg étcsokoládé, 3 dkg rama

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Felforraljuk a vizet. Ha forr, előbb belekeverjük a Rama-t, majd ha a Rama felolvadt, hozzászitáljuk a lisztet. Alaposan elkeverjük, és kb. 3-4 percig főzzük a csirízszerű masszát, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, majd elektromos habverővel egyenként elkeverjük benne a tojásokat. Habzsákból sütőpapírra kupacokat formázunk a tésztából, úgy, hogy kb. négyszeresére nő sütés közben. 25 perc alatt 200 fokos sütőben készre sütjük. A kihűlt fánkokat kettévágjuk. A csokoládét a Rama-val együtt vízfürdő felett megolvasztjuk, belemártjuk a fánkok tetejét. A tejszínt kemény habnak felverjük, majd óvatosan elkeverjük a maradék olvasztott csokoládéval. A krémet 15 percre hűtőszekrénybe tesszük, habzsákból megtöltjük a fánkokat a krémmel, és ráhelyezzük a tetejüket.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!