Értékelés: 0/0

Csokoládés almatorta amarettóval

Feltöltve: 2014.01.29.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: édesség, torta, csokoládé, alma, Amaretto

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A töltelékhez a csokoládét a tejszínnel összeolvasztjuk, majd az amarettót és almát belekeverve a hűtőbe tesszük dermedni. A lisztet elvegyítjük a sóval, szódabikarbónával, sütőporral. Felforrósítjuk a vizet a Rama-val, majd a kakaóport is belekeverjük. A tojást a cukorral kézi habverővel addig keverjük, míg a cukor fel nem oldódik. Ekkor hozzákeverjük a joghurtot, majd a lisztes keveréket és a forró kakaós-Rama-s vizet. Ha egynemű a massza, készen is van. Két 24-26 cm-es formába töltve kb. 45-55 perc alatt 175 fokon készre sütjük. A kihűlt tortalapokat kiborítjuk a formából, az egyikre rákenjük a tölteléket, és betakarjuk a másikkal. A mázhoz a Rama-t és csokit megolvasztjuk, majd a hideg tejszínt hozzákeverjük, és a tortára simítjuk. Cukordrazséval meghintve tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!