Értékelés: 0/0

Csokoládéfagylalt karamelles tölcsérrel

Feltöltve: 2015.09.03.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: csokoládé, fagylalt, tölcsér, kakaópor

Hozzávalók

5 dkg étcsokoládé, 8 tölcsér , 5 dkg kristálycukor, 8 dkg porcukor, 2 egész tojás, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 10 dkg étcsokoládé, 5 dl tejszín, 10 dkg zabkeksz

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tojássárgákat fehéredésig verjük a porcukor felével, hozzáadjuk a kakaót, és a vízgőz felett megolvasztott, kihűlt étcsokoládét. A tejszínt kemény habnak felverjük, és a krémhez forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk a krémbe. Lehűtjük a krémet, majd fagylaltgépben, a gép útmutatója szerint elkészítjük a fagylaltot. Kivesszük a gépből, hozzákeverjük az összetört kekszet, és tálalásig mélyhűtőbe tesszük. A cukorból karamellt készítünk, szilikonos sütőpapírra öntjük, szétterítjük, hagyjuk kihűlve megszilárdulni. Mozsárrúddal kristályosra törjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, megmártjuk benne a tölcséreket, majd megforgatjuk a karamellszilánkokban. Tálalás előtt 8-10 perccel kivesszük a mélyhűtőből a fagylaltot, hogy adagolni tudjuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!