Értékelés: 0/0

Csőben sült sajtos-kelbimbós penne

Feltöltve: 2013.12.05.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: kelbimbó, szalonna, penne

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A kelbimbókat megpucoljuk, félbevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, alufóliával lefedjük, és 220 fokos sütőben 35 percig sütjük. 5-10 percre levesszük a fóliát és tovább sütjük, hogy kissé karamellizálódjon a kelbimbó. Sokkal finomabb lesz így, mintha vízben főznénk puhára. Besamelt készítünk: a Rama-t egy közepes lábosban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, megfuttatjuk rajta, majd fokozatosan, közben kevergetve hozzáöntjük a tejet. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük az aprított fokhagymát, és elkeverjük benne a lereszelt sajtokat. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, és leszűrjük. Elkeverjük a besamellel, a kelbimbóval, és a kockákra vágott szalonnával, és 220 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!