Értékelés: 0/0

Csőben sült sajtos kelbimbó

Feltöltve: 2011.02.14.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: egyszerű, Finom, zöldség, gyors, kelbimbó

Hozzávalók

1 kg kelbimbó (tisztítva kb. 70 dkg), 5 dkg Rama vagy Rama, 2 e.k. liszt, 2 dl tej, 1-2 dl tejszín, 1 egész tojás, szerecsendió reszelve, , 15 dkg füstölt sajt, 2 dl tejföl, 1 pohár rizs

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A megmosott kelbimbót enyhén sós, köménymagos vízben megfőzzük, leszűrjük. Rama-n kicsit megpirítjuk.
A felolvasztott Rama-n vagy Rama-n világossárgára pirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tejet. Mikor forrni kezd, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojássárgáját, a tejfölt, tejszínt és a reszelt sajt felét. Ízesítjük reszelt szerecsendióval és sóval, forralunk egyet rajta. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan a mártáshoz keverjük.
A rizst a szokásos módon elkészítjük.
A kelbimbó felét egy olajjal / Rama-val / Rama-val kikent tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a mártás egyharmadát, majd egy réteg rizst, majd szintén a mártás egyharmada következik, a kelbimbó másik fele, végül a maradék mártás. Megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
Jó étvágyat!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!