Értékelés: 0/0

Csirkés-zöldbabos pite

Feltöltve: 2014.07.31.

0 hozzászólás

Kategória: Előétel

Cimkék: zöldbab, csirkemell, szalonna, fokhagyma, pite

Hozzávalók

bors, , 25 dkg zöldbab, 35 dkg leveles tészta, 5 dl 10 %-os ételecet, 10 dkg húsos szalonna , 50 dkg csirkemellfilé, 2 gerezd fokhagyma, 4 dl tejföl, 2 egész tojás, 1 evőkanál olívaolaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A babot megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk. Egy fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, bőven sózzuk, ecettel ízesítjük, majd forralva főzzük benne a zöldbabot 10 percig, végül leszűrjük. A felkockázott szalonnát 1 evőkanál olívaolajjal serpenyőben félig ropogósra sütjük, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, és 10 perc alatt puhára pároljuk a húst. Hozzákeverjük a zöldbabot, és összeforgatjuk. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, és enyhén megsózzuk. A leveles tésztát kerek piteformába kinyújtjuk, vagy süthetjük tepsiben is, de akkor hajtsunk peremet a tésztának. Beleszedjük a zöldbabos csirkeragut, egyenletesen ráöntjük a tejfölt, és 30 perc alatt készre sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!