Értékelés: 0/0

Csirkés rakott brokkoli

Feltöltve: 2014.10.02.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: csirkecomb, brokkoli, majoranna, paradicsom

Hozzávalók

1 evőkanál szárított majoránna, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 50 dkg csirkecomb, 40 dkg brokkoli, 4 dl tejföl, 1 vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 bögre rizs, 2 tojás, , frissen őrölt bors, olaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az apróra kockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kockázott csirkehúst, a majoránnát, 1 szem darabolt paradicsomot, a fűszerpaprikát. Megsózzuk, megborsozzuk, öntünk alá 1 dl vizet, és puhára pároljuk a húst. Közben sós vízben a rizst kifőzzük, és leszűrjük. A nagyobb rózsákra szedett brokkolit forrásban lévő vízbe tesszük, és majdnem teljesen puhára főzzük, de vigyázzunk, ne főzzük szét! Leszűrjük. A brokkoli rózsákat vastagabb szeletekre vágjuk. Tűzálló tál alját megkenjük olajjal, rárétegezzük a szeletelt brokkoli egyharmad részét, a rizs és a csirkeragu felét. Újra brokkoli réteg következik, majd a maradék rizs és húsragu. Brokkolival zárjuk a rétegezést. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, megsózzuk, megkenjük vele az összeállított rakottas tetejét, és 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!