Értékelés: 0/0

Csirkeaprólék leves kezdőknek

Feltöltve: 2011.01.11.

0 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: leves

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Előkészítés: A húsokat hideg vízben megmosom, eltávolítom a nem kívánt részeket (pl. farhátnál a far résznél kiállót, én még a bőrt is le szoktam vágni a farhátról, a többin rajtahagyom, így nem lesz túl zsíros a leves a végén.) Egy fazékba beleteszem és hideg vízzel felöntöm, felrakom a tűzhelyre max. lángon. Zöldségeket megpucolom, és megmosom, ízlés szerint lehet darabolni, én mostanában egyben szoktam belerakni, mert könnyebb úgy leszűrni.
Főzés: Megnézem a fazekam, ha már elkezd forrni lejjebb veszem a lángot és lekezdem leszedni a leves habját. Ez azért szükséges, hogy ne legyen zavaros a lé a főzés végén. Mikor már nincs rajta hab beleteszem a zöldségeket kivéve a fokhagymát és krumplit. Jöhetnek a fűszerek, só, bors stb és a leveskocka. Felteszem megint maximumra a hőfokot, amikor elkezd forrni akkor visszaveszem takarékra. Épphogy csak forr majd, inkább azt mondanám pezseg. Ebben az állapotban eltölt 1 órát és már kész is. Félidő tájékán belerakom a fokhagymát és krumplit. Cérnametélttel, eperlevél tésztával kiváló.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!