Értékelés: 0/0

Csicseriborsókrém, azaz Hummusz házi szezámkrémmel

Feltöltve: 2013.01.08.

0 hozzászólás

Kategória: Reggeli

Cimkék: szezámkrém, tahini, szendvicskrém, krém, hummusz, csicseriborsó

Csoportokhoz adva: Tuti melegszendvicsek, toastok
Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Szezámkrém (tahini) házilag - elkészítés:

10 dkg szezámmagot ez nagy serpenyőben pirítsunk aranybarnára. Ha kihűlt, kávédarálóban daráljuk porhanyósra és keverjünk hozzá 0,5 dl szőlőmagolajat (sima olívaolaj is megteszi, de ebből akkor 1 dl mennyiség kell). Ha túl sűrű a massza, akkor pici hideg vizet is adagolhatunk hozzá.

Hummusz elkészítés:

A megfőtt csicseriborsót csepegtessük le, adjuk hozzá a szezámkrémet, az áttört fokhagymát, a sót és a köményt, majd a borecettel keverjük simára. Ha nagyon összeáll a krém, akkor fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet. A krém hűtőben 3-4 napig is eláll, de érdemes hígabbra keverni, mert a hűtőben még picit összeérik, megdermed. Pirítósra kenve a legfinomabb!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom
Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!