Értékelés: 0/0

Császármorzsa erdeigyümölcs-öntettel

Feltöltve: 2016.03.10.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: vanília, tejszín, császármorzsa, édesség

Hozzávalók

Rama, 1 dl tejszín, 1 rúd vanília, csipet , 15 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 tojás, az öntethez 7 dkg kristálycukor, 2 dl víz, 25 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott)

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tej és tejszín keverékét, csipetnyi sót és a vaníliarúd kikapart magjait. A fehérjét kemény habnak felverjük, és óvatosan a masszához forgatjuk. 30 percig pihentetjük. Közben elkészítjük az öntetet: a kristálycukrot elkeverjük a vízzel, 10-15 percig gyöngyözve forraljuk, hozzáadjuk az erdei gyümölcsöt, további 1-2 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Nagy serpenyőben megolvasztjuk a Rama-t, beleöntjük a tésztát, majd ha az alja már megpirult, fakanállal összetörjük, és átforgatjuk. Porcukorral szórjuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!