Értékelés: 0/0

Csak azért is vissza az asztalra: ecetes ubisali

Feltöltve: 2011.05.24.

1 hozzászólás

Kategória: Egyéb

Cimkék: cukor, ecet, uborka

Hozzávalók

ízlés szerint só, bors, 1/2 kg uborka, megpucolva, vékonyra szeletelve , 1/2 csésze víz , 3 ek kristály cukor, 1 fej lila hagyma vékonyra szeletelve, 1 db erős paprika, 3 evőkanál ecet (10%-os), 1 kis pohár tejföl (a házi a legjobb)

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Mostanában mindenféle mágikus ételeket szolgálnak föl a new fasion helyeken. Van egy kedvencem: pulykamell steak friss salátával. Na, aki ezt kitalálta még a mosogatni sem engedném, szerintem azt is elrontaná. Vissza az asztalra: tejfölös, ecetes uborkasaláta.

A szeletelt uborkát egy nagy edénybe rakom, megsózom, és félrerakom 20-30 percre (ezen idő alatt pont kellemes levet enged). A cukrot a vízben feloldom, leöntöm vele az uborkát. Hozzáadom apró léptekkel az ecetet, és folyamatosan kóstolgatom hogy mikor érem el a tökéletes ízhatást. Amikor ez kész, mehet a hagyma, az erős paprika, egy kis pihi, hogy az ízek találkozzanak, és már kész is a tökéletes UBISALI.. Tálaláskor hozzáadom a tejfölt. Borjúpaprikás, nokedli, ubisali... na ezt übereld pulykasteak.


Megosztom:

Hozzászólások (1) Hozzászólok

#1 | 2011-07-19 14:50 | válaszolok erre

Egyszer Tirolban vendégeskedtünk egy családnál. Napok óta ettük az egyen salátát, aminek megmutattak egy kis ecetet, olajat. Aztán jöttem én, meg az ubisali. A siker óriási volt! ÉLJEN!! És éljen a Mamikám, akitől tanultam, meg éljen a Jani, aki emlékeztetett erre!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!