Értékelés: 0/0

Citromos tortácskák

Feltöltve: 2014.04.11.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: citrom, tortácska

Hozzávalók

4 egész tojás, 4 citrom , a tésztához 25 dkg liszt, csipetnyi , 1 teáskanál sütőpor, 12 dkg Rama, 1 tojás, a krémhez 20 dkg Rama, 10 dkg cukor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tésztához elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a sóval, elmorzsoljuk a Rama-val, hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és 20-25 percre hűtőbe tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tésztát enyhén lisztezett felületen 7-8 mm vékonyra nyújtjuk,10 centis átmérőjű formával kiszaggatjuk, majd 9 centis mini tortaformákba (vagy egy nagy, 28-centis piteformába) helyezzük. A tészta alját villával megszurkáljuk, nehezéknek száraz babot vagy lencsét szórunk bele, és15 perc alatt készre sütjük a tortákat. A 4 citrom héját összemorzsoljuk a cukorral, hozzáadunk 1,5 dl citromlevet és 4 egész tojást. Alaposan elkeverjük a krémet, majd gőz fölött, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A még meleg krémbe belekeverünk 20 dkg Rama-t, amíg teljesen fel nem olvad. A kisült tortákba öntjük a kihűlt citromkrémet, és szilárdulásig hűtőbe tesszük. Szilárdulás után a krém vágható!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!