Értékelés: 0/0

Citromos-petrezselymes csülökterrine

Feltöltve: 2013.12.19.

0 hozzászólás

Kategória: Előétel

Cimkék: csülük, terrine, lilahagyma

Hozzávalók

1 fej lila hagyma, 1, 5 kg bőrös csülök, 2 disznóköröm , 1 disznófül , 1 vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, 2 citrom, , frissen őrölt bors

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A csülköt, a feldarabolt körmöket, a fület (ezeket előzőleg forró vízbe áztatjuk, és lekaparjuk) kuktába tesszük. Felöntjük 2 liter vízzel, megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a fokhagymákat, a felezett vöröshagymát és 1,5 órán keresztül főzzük. Beletesszük a megtisztított zöldségeket, puhára főzzük a húst, a körmöt. A színhúst leszedjük a csontról, és 3-4 cm-s kockákra daraboljuk. Egy fél literes, szilikonos őzgerincformába (vagy folpackkal bélelt fém formába) rétegezünk egy sor húst, bőven megszórjuk reszelt citromhéjjal, és aprított petrezselyemmel. Újabb réteg húst, majd citromhéjat, petrezselymet teszünk bele. Levet szedünk rá, és hideg helyre tesszük megdermedni. Tálaláskor aprított petrezselyemmel elkevert, apróra kockázott lila hagymával tálaljuk. A maradék körmöket, bőröket a zöldségekkel együtt tányérokba tesszük, levet szedünk rá, és kocsonyának kihűtjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!