Értékelés: 5/1

Citromos csirkebecsinált leves

Feltöltve: 2010.10.28.

0 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: citrom, csirke

Hozzávalók

4 db csirkeszárny, 4 db csirke-alsócomb, 2 fej vöröshagyma, egy nagyobb darab sárgarépa, fél kiskanál édes-nemes pirospaprika, 1 citrom, 1 leveszöldségkocka, 2-3 babérlevél, pici só, egy doboz (2 dl) tejföl, egy púpozott evőkanál liszt

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A hagymát aprítsd fel, és egy evőkanál olajon párold puhára. Adj hozzá fél kiskanál pirospaprikát, egy karikára szelt sárgarépát és a csirke szárnyát, combját. Forgasd össze a húst a zöldséggel, majd pirítsd fehérdésig a húst. Öntsd fel másfél liter vízzel, fűszerezd sóval, babérlevéllel, a leveskockával, és főzd készre, amíg az összes hozzávalója megpuhul. Tedd félre a tűzről, facsard bele egy citrom levét, add hozzá a citrom reszelt héját. Majd melegítsd ismét, és sűrítsd be tejfölös-lisztes habarással. Ehhez keverj össze egy doboz tejfölt egy púpozott evőkanál liszttel, hígítsd egy kevés húsleves levével, majd keverd össze csomómentesen a levessel.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!