Értékelés: 0/0

Citromkrémes fagyitorta

Feltöltve: 2015.09.03.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: citrom, fagylalt, tejszín

Hozzávalók

1 evőkanál étolaj, 5 dkg étcsokoládé, 1 nagy citrom, 6 dkg porcukor, 2 egész tojás, 5 dkg liszt, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, a citromfagylalthoz 5 tojás sárgája, 5 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 2 dl habtejszín

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A piskótához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat elektromos habverővel fehéredésig keverjük a porcukorral. Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport. Rama-val kikenünk és kilisztezünk egy 21 cm-es tortaformát, beleszedjük a tésztát, és az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt kiborítjuk a formából. A fagylalthoz a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd melegítve besűrítjük a főzött krémet (ne forraljuk, attól összeugorhat). Kihűtjük, elkeverjük benne a citrom reszelt héját, a kifacsart levet és a habnak felvert tejszínt. A teljesen hidegre hűtött krémet fagylaltgéppel keverjük. A piskótát visszahelyezzük a sütőformába, egyenletesen rákenjük a fagylaltot, és a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt vízgőz felett 1 evőkanál étolajjal megolvasztjuk a csokoládét, majd nyomózsákból megcsorgatjuk vele a formából kivett tortát.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!