Értékelés: 0/0

Búzadarás baracktorta

Feltöltve: 2015.09.03.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: torta, őszibarack, búzadara

Hozzávalók

őrölt fahéj, 2 evőkanál cukor, forró víz, 50 dkg szobahőmérsékletű omlós tészta, 7 őszibarack , 5 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 2 tojás, 3 evőkanál búzadara, fél dl olaj,

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az omlós tésztával kibélelünk egy kerek kapcsos tortaformát (4 centi magas legyen az oldala), majd félórára hűtőbe tesszük. A forró olajban a búzadarát zsemleszínűre pirítjuk, megsózzuk, levesszük a tűzről, és felöntjük a darához képest dupla mennyiségű forró vízzel. Összekeverjük, 3-4 percre fedővel letakarjuk, majd villával fellazítjuk. Amikor kihűlt belekeverjük a cukrot és a fahéjat. A meghámozott őszibarackokat félbevágjuk és kimagozzuk. A tejszínt, a tojásokat és a porcukrot összekeverjük. A tésztát 200 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd megszórjuk a dara felével, egyenletesen rátesszük a fél barackokat, ráöntjük a tejszínes-tojásos masszát, és megszórjuk a maradék darával. Ezután 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. 10 percig pihentetjük, kivesszük a formából, és cikkekre vágva tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!