Értékelés: 0/0

Burgonyás vastag palacsinta

Feltöltve: 2015.02.11.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: krumpli, hagyma, sonka, palacsinta

Hozzávalók

5 dkg füstölt sonka, 25 dkg krumpli, 2 dl tej, 20 dkg liszt, 1 tojás, 1 tasak (7 g) instant élesztő, , 3-4 evőkanál pirított hagyma

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A burgonyát héjástól puhára főzzük. Meghámozzuk, villával vagy krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt, a tojást, a tejet, és megsózzuk. Kanállal teljesen simára keverjük a tésztát. Nokedli tészta állagú lesz, nem gyúrható! Legalább egy órán át pihentetjük, majd hozzákeverjük az apróra kockázott sonkát és a pirított hagymát. Közepesen forró olajba téve evőkanálnyi adagonként mindkét oldalát ropogósra sütjük a palacsintáknak. Tejföllel kínáljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!