Értékelés: 0/0

Bukta

Evy
Evy

 

Feltöltve: 2012.01.27.

0 hozzászólás

Kategória: Reggeli

Cimkék: kelt

Hozzávalók

3 dl tej, 3 db tojássárgája, 6 dkg Rama vagy Rama, 5 dkg cukor, 1 csipet , 3 dkg élesztő, 50 dkg liszt

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, a közepébe fészket alakítunk ki, beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és kevés langyos tejjel felöntjük, majd hagyjuk felfutni (kb. 10-15 perc). Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot és a maradék tejjel alaposan kidagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha szépen elválik az edény oldalától és a kezünkhöz sem ragad. Letakarva 1 órát kelesztjük meleg helyen. Ezután lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk és ízlés szerinti töltelékkel töltjük (én a képen láthatóakba lekvárt, illetve epres túrót töltöttem), majd összegöngyöljük. Rama-val kikent-lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a buktákat, tetejüket megkenjük olvasztott Rama-val vagy Rama-val és még 30 percig kelesztjük. Közepesen forró sütőben sütjük, míg teteje szép piros nem lesz.
(A recept Vilma néni süteményeskönyvéből származik.)

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!