Értékelés: 0/0

Brokkolis-sajtos tejszínes csirkemell

Feltöltve: 2011.01.02.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: csirkemell, brokkoli, egyszerű

Hozzávalók

1 fej brokkoli, 1 nagyobb csirkemell, 1 fej vöröshagyma, kevés olaj, csipet só, fehérbors, 2 dl főzőtejszín, 20-25 dkg sajt reszelve, 2-3 dkg liszt, vegeta/delikát

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A brokkolit megtisztítom, rózsáira szedem és vegetás vízben közepes lángon félpuhára főzöm. A hagymát apróra vágom és kevés olajon megpirítom. Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágom és a pirult hagymához adom. Meghintem sóval és fehérborssal, majd aranybarnára pirítom. Miután a hús megsült megszórom liszttel és hozzáadok 2 dl főzőtejszínt, pár perc alatt készre főzöm. A hozzávalókat rétegezve, brokkoli, tejszínes csirke, sajt sorrendben, amíg el nem fogy (a tetejére sajt kerüljön) egy jénai tálba helyezem, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig lefedve, 5 percig - a sajt pirulásáig - fedő nélkül sütöm. Párolt rizzsel tálalom.
Tipp:
Félig főtt rizst is tehetünk a rétegek közé sütés előtt, így kiváló egytálételt készíthetünk!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!