Értékelés: 0/0

Borsófőzelék mentás borjúfasírttal

Feltöltve: 2014.06.11.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: zöldborsó, menta, borjú, főzelék

Hozzávalók

2 evőkanál olívaolaj, 1 kg zöldborsó , 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál keményítő, 2 dl tej, , 2 dl tejszín, 30 dkg darált borjú apróhús, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor menta, 1 csokor petrezselyem, , frissen őrölt bors

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A megpucolt borsót kevés olívaolajon a zúzott fokhagymával megdinszteljük, kevés aprított mentát keverünk bele, rászórjuk a keményítőt, majd fokozatosan felöntjük a tejjel, tejszínnel, megsózzuk, és forralva besűrítjük a főzeléket. A fasírthoz lereszeljük a hagymát, felaprítjuk a mentát és a petrezselymet. Összekeverjük a hússal, 2 evőkanál olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A húst minimum 30 percig pihentetjük, majd lapos húspogácsákat formázunk belőle. Felforrósítunk egy tapadásmentes serpenyőt, kevés olívaolajjal kikenjük, és a fasírtokat oldalanként 3-4 perc alatt kisütjük. A főzelékkel együtt tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!