Értékelés: 0/0

Boros tyúkragu

Feltöltve: 2013.09.12.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: tyúk, vörösbor, húsleves

Hozzávalók

5 dkg Rama, frissen őrölt bors, , 2 kg körüli tyúk, 4 sárgarépa, 1 fehérrépa, 25 dkg csiperke, 1 kisebb zellergumó, 1 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 75 g sűrített paradicsom, 3-4 babérlevél, 1 kis csokor petrezselyem, 1 szál zeller, 1 evőkanál szárított kakukkfű, 1 evőkanál barna cukor, 0, 75 l száraz vörösbor, 3 dl húsleves

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tyúkot daraboljuk, a mellből, farhátból, lábakból levest főzünk. A raguhoz a szárnyakra, az alsó és felső combokra lesz szükségünk. A megtisztított, szárazra törölt húst egy nagyobb lábosban, Rama-n körbepirítjuk. Ha nem fér el egyben, akkor részletekben. A húst félretesszük, a visszamaradt Rama-n körbepirítjuk a feldarabolt zöldségeket, a szeletelt gombát, a felezett vöröshagymát és fokhagymafejeket. Ezeket is kivesszük, és félretesszük. A húslevest a lábosba öntjük, a lesült részeket felkapargatjuk, a húst visszatesszük a lábosba, és öntünk hozzá a borból annyit, hogy ellepje. Beletesszük a fűszereket, sót, borsot, a cukrot és a paradicsomszószt. Lefedve, takarékon forralva puhára főzzük a tyúkot. Az utolsó 30 percre hozzáadjuk az előpirított zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk. Tócsnival, burgonyafánkkal vagy burgonyapürével kínáljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!