Értékelés: 0/0

Borban sült libacomb szalonnás túrógombóccal

Feltöltve: 2015.11.10.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: libacomb, ttúrógombóc, zöldség

Hozzávalók

1 csokor petrezselyem, , 10 dkg búzadara, 2 tojás, 4 egész libacomb, 2 dl száraz vörösbor , 20 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, , frissen őrölt bors, 4-5 rozmaringág, 50 dkg túró, 15 dkg húsos szalonna

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A megpucolt libacombokat magas peremű tepsibe helyezzük, és megsózzuk, megborsozzuk őket. Aláöntjük a bort, elhelyezzük körülöttük a hámozott, darabolt zöldségeket, a rozmaringot. Alufóliával fedve 180 fokon 2 órán át sütjük, majd levesszük a fóliát, a hőfokot a maximumra növeljük, és ropogósra pirítjuk a combok tetejét. A túrót áttörjük, elkeverjük sóval, a tojással, a búzadarával, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, és 1 órát állni hagyjuk. Közben a szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, és a túróhoz keverjük. Fazékban vizet forralunk, sózzuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából, és a forrásban lévő vízben kifőzzük őket. Szűrőkanállal kiszedjük, és frissen tálaljuk a libacombbal.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!