Értékelés: 0/0

Bögrés mandulasüti aszalt szilva dzsemmel

Feltöltve: 2014.03.21.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: aszaltszilva, mandula, szilvalekvár

Hozzávalók

15 dkg szilvalekvár, 5 dkg aszalt szilva , 1/2 bögre olaj, 1 bögre liszt, 1 bögre őrölt mandula, 5 kávéskanál sütőpor, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 2 tojás, 1/4 kávéskanál mandulakivonat vagy aroma

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lisztet összevegyítjük a sütőporral és az őrölt mandulával, majd hozzáadjuk a cukrot. A tejet elkeverjük a tojásokkal, a mandulakivonattal és az olajjal, majd a lisztes keverékre öntjük, és elkeverjük. Kisebb tepsibe vagy tortaformába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, és 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük. A lekvárt összeturmixoljuk az aszalt szilvával, és tálalás előtt megkenjük vele a sütemény tetejét.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!